24 Eylül 2013 Salı

programlayın ve yaşayın

Rastgele yazma hevesime "programlama yapmak" konusu yardım edecek :)
İnsanlar bazı şeyleri düşünürken bazı olasılıkları hesaplamazlar. Bir nevi az çok programlamadan anlıyorsanız, algoritma üzerindeki IF yapılarından bahsetmek istiyorum. Yaşam ile programlama arasındaki birkaç ince çizgi işte. Bir program veya algoritma tasarlarken, kullanıcının ve bilgisayarın kendi içinde ve dışında hata oluşmasını engellemek birinci amaçtır(Bana göre). Daha sonradır ki istediğimiz şartları if - else if yapısında kaldığımız yerden eklemeye devam ederiz. Else olarak da artık oraya da gelecekse..

IF yapısı hayatımızda ki bir çok alanda ve geleceğe dair verdiğimiz birkaç kararlarda ise gerçekten farkında olmadan kullanırız. Belki birçok kişi bunu ince eleyip sık dokur. Buda onların kodlarının ne kadar sağlam oluşu ve hayatındaki verdiği kararların; kararlı bir şekilde devam etmesine olanak sağlar. 

Bazen her ne kadar ufak tefek hatalar alsak da, ya kullanıcı taraflı yada sistem taraflıdır. Yani ya bizi yetiştirenler IF yapısı yanlış kullanır yada biz kendimiz kararlarımızda yazım yanlışı yaparız. 

Elimizde olanı bozmadan üstüne eklemekte bizim elimizde, bozarak yeniden inşa etmek pekte görülmüş bir şey değildir.

uğur karadeniz(deneme)

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder